Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΤΟ 64ο: Η Αύξηση του ορίου ΔΕΝ σώζει τα ταμεία την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία

Το φοιτητικό κίνημα και η νέα γενιά αυτού του τόπου, βρίσκονται για άλλη μια φορά με την πλάτη στον τοίχο αφού οι συνήθεις ύποπτοι επαναφέρουν το ζήτημα της επέκτασης του ορίου συνταξιοδότησης με τον κίνδυνο να πληγεί ένα από τα πιο βασικά του δικαιώματα: το δικαίωμα στη δουλειά. Ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία διέρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή στα ζητήματα οικονομίας και ενώ η ανεργία μαστίζει σήμερα τη νέα γενιά, αυτοί επιλέγουν να φέρνουν στο προσκήνιο μέτρα που επιδεινώνουν την ανεργία και οδηγούν τη νεολαία σε πολλά αδιέξοδα. 
Οι κοινοβουλευτικές ομάδες τόσο του ΔΗΚΟ όσο και του ΔΗΣΥ με πρόταση τους στην επιτροπή Οικονομικών, επαναφέρουν με τροποιητική νομοθεσία την επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης στο 64ο έτος. Τα κροκοδείλια δάκρυα των εκφραστών του νεοφιλελευθερισμού για την ανεργία στους νέους αλλά και γενικότερα στην κοινωνία δεν μας προκαλούν ίχνος αυταπάτης. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και γι αυτό ακριβώς το λόγο θα μας βρουν για πολλοστή φορά μπροστά τους. Με κίνδυνο οι σημερινοί φοιτητές και αυριανοί εργαζόμενοι να βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία αλλά και τη σκληρή αντιμετώπιση της εργοδοσίας η οποία θα τους αντιμετωπίζει ως φτηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη περικόπτοντας τους στοιχειώδη δικαιώματα, η παράταξη της Αριστεράς στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα δηλώνει ότι το μέτρο αυτό ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
Απορρίπτουμε τη φιλοσοφία που θέλει τους νέους και τους εργαζόμενους να πληρώνουν την κρίση, τη στιγμή που η πλουτοκρατία μένει στο απυρόβλητο. Απορρίπτουμε επίσης την αντιπαράθεση που θέλουν να δημιουργήσουν σήμερα ανάμεσα στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ξεκαθαρίζουμε πως και η πλουτοκρατία πρέπει να συνεισφέρει και όχι να προστατεύεται από τους πολιτικούς εκπρόσωπους της.
Το μέτρο αυτό όπως προτείνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι προφανές ότι έχει στο στόχαστρο του τη νέα γενιά. Η προηγούμενη επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 63 χρόνια ηλικίας δεν έχει συνεισφέρει απολύτως τίποτα στο λαό αυτού του τόπου. Αντιθέτως, έχει αυξήσει την ανεργία σε επίπεδα που πρώτη φορά παρατηρούνται στην Κύπρο μετά το 1974 παράλληλα με τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα και προειδοποιούμε όλους τους εμπλεκόμενους: Πάρτε την πρόταση για επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης πίσω αλλιώς θα μας βρείτε μπροστά σας!

sillogi ypografwn.jpg



Φωτογραφίες από την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/3/2012 από τον Φορέα ενάντια στην Επέκταση του Ορίου Αφυπηρέτησης. 

                       
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου