Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση Τύπου για το θέμα μεταφοράς του τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ στη Λευκωσία

Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών καταγγέλλει τα γεγονότα που λαμβάνουν δράση τον τελευταίο καιρό στο Δεύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κύπρου και συγκεκριμένα στo Τμήμα της Νοσηλευτικής.
Συγκεκριμένα, απαράδεκτη είναι η συμπεριφορά μερίδας καθηγητών και η συμπεριφορά των εκπροσώπων της Φ.Π.Κ Πρωτοπορία αφού με περίτεχνο τρόπο προσπαθούν να διχάσουν τους φοιτητές χρησιμοποιώντας την φθηνή πρόφαση για μεταφορά του τμήματος πίσω στη Λευκωσία.
Μερίδα καθηγητών, με συνοδοιπόρο την Πρωτοπορία προκαλούν μόνο αναστάτωση στους κύκλους των φοιτητών για το εν λόγω θέμα, ενώ υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση από το 2007 από την προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή για μεταφορά και παραμονή του Τμήματος στη Λεμεσό. Παράλληλα οι συγκεκριμένοι κύκλοι προσπαθούν να περάσουν την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα.
Προσποιούνται άγνοια για το ότι, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ήδη δαπανήσει υπέρογκα ποσά για την κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων για το τμήμα της Νοσηλευτικής.
Μέσα σε όλο αυτό τον αναβρασμό και την αβεβαιότητα μερίδα καθηγητών προσπαθούν να πλασάρουν στους φοιτητές τα δικά τους βιβλία με την πρόφαση ότι οι εξετάσεις που θα γίνουν, θα γίνονται με ανοικτές σημειώσεις. Δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά οι συγκεκριμένοι καθηγητές αρνούνται να αναρτήσουν τις σημειώσεις των μαθημάτων τους στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου,υποχρεώνοντας έτσι τους φοιτητές να αγοράζουν τα βιβλία ξοδεύοντας έτσι μεγάλα ποσά, αφού η τιμή των συγκεκριμένων βιβλίων ξεπερνά 100 ευρώ το καθένα.
Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών καταδικάζει τις εν λόγω ενέργειες και καλεί την ηγεσία της Φ.Π.Κ Πρωτοπορία να ξεκαθαρίσει, με ποιους είναι τελικά και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Είναι με τους φοιτητές όπως λέει ή είναι με τα συμφέροντα και τις αποφάσεις της Πινδάρου, αγνοώντας έτσι τους φοιτητές και τα κεκτημένα τους;
Είναι αδιανόητο να προκαλείται αναστάτωση στους φοιτητές της Νοσηλευτικής, καθώς όπως προαναφέραμε, με απόφαση της προηγούμενης Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, το Τμήμα θα εδρεύει στη Λεμεσό. Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών ξεκαθαρίζει σε όλους ότι θα παραμείνει υπερασπιστής των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των φοιτητών κτίζοντας τείχος προστασίας και διαφυλάσσοντας όλους τους φοιτητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου