Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για ίδρυση της Σχολής Καλών Τεχνών

  Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών χαιρετίζουμε την ιστορική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για Ίδρυση της Σχολής Καλών Τεχνών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την οποία ανακοίνωσε και επίσημα την Παρασκευή το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Η ίδρυση της Σχολής Καλών Τεχνών είναι η δεύτερη σχολή μετά την Ιατρική Σχολή που παίρνει σάρκα και οστά από την Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια.
  Η πιο πάνω πολιτική απόφαση έρχεται να υλοποιήσει άλλο ένα αίτημα της ΠΟΦΕΝ και να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τόπο μας, ικανοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα του φοιτητικού κινήματος αλλά και του μαθητικού κινήματος.   
  Ως Προοδευτική δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι μόνο αυτοί που είναι τυφλωμένοι από αντί - Ακελική υστερία δε θα παραδεχθούν ότι αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια στο Προεδρικό υπήρξε μια Κυβέρνηση που είχε στραμμένη την προσοχή της στη νέα γενιά και ιδιαίτερα στο φοιτητικό κίνημα. Μόνο όσοι δε γνωρίζουν τις διεκδικήσεις του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος θα μηδενίσουν και με λύσσα θα προσπαθήσουν να αφανίσουν το πολυσχιδές έργο της Κυβέρνησης και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
  Ως Προοδευτική θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της παρούσας Κυβέρνησης και να διατρανώνουμε ότι είναι απαραίτητο το ΑΚΕΛ να βρίσκεται ξανά στη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι γεγονός ότι και επί καιρό διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου έγιναν βήματα προς τα μπρος σε ζητήματα του φοιτητικού κινήματος και για αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η παρουσία του ΑΚΕΛ στη συγκυβέρνηση.
 Καλούμε τη νέα γενιά να κλείσει τα αυτιά της σε αυτούς που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αναρριχηθούν στην εξουσία ξανά. Να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτούς που όταν διακυβέρνησαν τον τόπο δεν πραγματοποίησαν ούτε μια συνάντηση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα – ΠΟΦΝΕ, αλλά αντίθετα τη λοιδορούσαν και τη συκοφαντούσαν ως ανώριμο όργανο και ανάξιο αφουγκρασμού. Να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που δεν στρεψοδίκησαν ποτέ από την λογική της θυσίας της αξιοπρέπειας των ανθρώπων χάριν του κέρδους. Θυμίζουμε τις πλάτες στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών πανεπιστήμιων, την απαίτηση για αύξηση των ορίων αφυπηρέτησης και πολλά άλλα. Να στρέψει την πλάτη σε αυτούς, που ακόμα και σήμερα, είναι αμετανόητα οι καλύτεροι συνήγοροι των τραπεζών και των μετόχων τους, που ελέω της ασυδοσίας τους στο τζόγο για ικανοποίηση του ιδιωτικού τους κέρδους, αναγκάζουν τη Δημοκρατία να στραφεί στο μηχανισμό στήριξης για διάσωση των ζημιών τους.
  Τέλος, διατρανώνουμε με περηφάνια ότι στηρίζουμε ξεκάθαρα και χωρίς αναστολές την παρούσα Κυβέρνηση, γιατί πολύ απλά αυτά τα χρόνια έκανε πράξη τα οράματα μας για τους φοιτητές και αφήνουμε στην κρίση των φοιτητών όσους την πολεμούν, τόσο με τα λόγια όσο και με τις πράξεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου