Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ- ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ: Κάτω από τον ίδιο Ουρανό

Στις 11 Απριλίου 1965 η φασιστική ΤΜΤ δολοφόνησε άνανδρα τον Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και τον Κώστα Μισιαούλη. Τους δολοφόνησαν την ώρα του καθήκοντος, την ώρα που πάλευαν για τη συμφιλίωση Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων μετά τις διακοινοτικές ταραχές. Την ώρα που πάλευαν για να ζήσουμε όλοι Κύπριοι κάτω από τον ίδιο ουρανό. Για να ζήσουμε μαζί χωρίς ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και άλλα όργανα που ήθελαν και κατάφεραν να διασπάσουν τον κυπριακό λαό και να τον οδηγήσουν σε αδελφοκτονία και αλληλοεξόντωση.
Η θυσία των Καβάζογλου - Μισιαούλη έγινε το σύμβολο του κοινού αγώνα Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων για τη σωτηρία της κοινής μας πατρίδας. Εγινε το σύμβολο της επαναπροσέγγισης.
 
«Τα πανάρχαια περήφανα πλατάνια στις όμορφες κυπριακές εξοχές, που για γενεές ολόκληρες συνήθισαν να ακούουν τις γλυκιές μελωδίες των τραγουδιών της ζωής και της ειρήνης, που τραγουδούσαν ομάδες νέων Ελλήνων και Τούρκων με συνοδεία της γλυκιάς μουσικής του ακορντεόν ή της φλογέρας, ρίχνουν τώρα τα κίτρινα φύλλα τους σαν δάκρυα λύπης όταν ακούουν τους πυροβολισμούς των όπλων».
Ντερβίς Αλί Καβάζογλου
«Μπορείς να δολοφονήσεις ένα αγωνιστή. Δεν μπορείς ποτέ να σκοτώσεις τις ιδέες του, όταν αυτές οι ιδέες φωλιάζουν στις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων και φωτίζουν το νου και τη συνείδησή τους».
Δημήτρης Χριστόφιας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ - ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟ, 9:30
«Σαν δεν καώ εγώ, σαν δεν καείς εσύ, σαν δεν καούμε εμείς,
πως θες να βγούνε τα σκοτάδια στο φώς;»
Ναζίμ Χικμέτ

1 σχόλιο: