Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΓΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ

            ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση είδαμε σήμερα να υλοποιείται η πάγια θέση της Προοδευτικής Κ.Φ από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου, θέση που εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση, για επέκταση του ωραρίου της βιβλιοθήκης. Η θέση αυτή δεν υλοποιείται σε  μια νύκτα όπως άλλη πρότρεξαν να πανηγυρίσουν και να καπηλευτούν αλλά μέσα από συνεχής διαβουλεύσεις και διεκδικήσεις στην επιτροπή βιβλιοθήκης και στις πρυτανικές αρχές. Χαιρετίζουμε τις πρυτανικές αρχές γι’ αυτή τους την κίνηση αλλά δεν σταματούμε εδώ απαιτώντας τη 24ωρη λειτουργία της βιβλιοθήκης.
Ως Προοδευτική καλούμε τους φοιτητές να αγκαλιάσουν τη κατάκτηση αυτή  καθώς η επέκταση του ωραρίου της βιβλιοθήκης από τις 10:00 στις 12:00 εφαρμόζεται πιλοτικά κατά την περίοδο των τελικών εξετάσεων. Αν πράγματι φανεί η     αναγκαιότητα της επέκτασης του ωραρίου τότε οι πρυτανικές αρχές θα εφαρμόσουν καθολικά για όλες τις περιόδους εξετάσεων και κατ’ επέκταση ολόχρoνα.
Επίσης στη συνάντησή με τη πρύτανη ενημερωθήκαμε πως για το φοιτητικό βιβλιοπωλείο το πανεπιστήμιο θα βγει άμεσα σε προσφορές για να μπει σε λειτουργία με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Αν και η λειτουργία του φοιτητικού βιβλιοπωλείου μας αφήνει ικανοποιημένους βλέποντας τους κόπους μας να ανταμείβονται, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας στο γεγονός ότι η διαχείριση του βιβλιοπωλείου θα γίνεται από ιδιώτη και όχι από το πανεπιστήμιο.
Παράλληλα καταδικάζουμε έντονα την κωλυσιεργία  του πανεπιστημίου για τη μη αύξηση των φοιτητικών εστιών. Είναι αδιανόητο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και παρά τις υποσχέσεις του Πανεπιστημίου, καθώς μεγαλώνει, ο αριθμός των εστιών να μένει στις 147, τη στιγμή υπάρχουν πολλοί συμφοιτητές μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.  Καλούμε τις ηγεσίες του Αγώνα και της Πρωτοπορίας να αφήσουν τους πανηγυρισμούς και να συμπορευτούν μαζί μας, για να αποτρέψουμε συμφοιτητές μας με πραγματικό οικονομικό πρόβλημα να μείνουν εκτός εστιών.
ΩΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΗ Κ.Φ. ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΈΝΑ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου